dobrá praxe

Tisková zpráva Mensa ČR: Jaká je budoucnost českého vzdělávání? Odpoví chystaná březnová konference

Mensa Česko, Svět vzdělání a Národní pedagogický institut České republiky připravily konferenci pro učitele s názvem „Vzdělání pro budoucnost“. Akce je určená pedagogům všech stupňů škol, představitelům měst a krajů, ministerstva školství a školní inspekce, odborné veřejnosti i rodičům, kteří mají zájem o nejnovější trendy a inovace ve vzdělávání.

Týden pro wellbeing ve škole poukáže na důležitost wellbeingu pro duševní zdraví i učení dětí a mladých lidí

Společný hlas je více slyšet, a proto více než 60 organizací z celé České republiky společně v týdnu od 13. 2.–20. 2. pořádá Týden pro wellbeing ve škole. Bude to týden plný akcí, workshopů, seminářů, vzdělávacích kampaní a happeningů.

Nový video podcast NPI ČR: Příběhy ředitelů a učitelů, kteří se odvažují učit jinak, i když to pro ně nebylo vždy snadné

Národní pedagogický institut (NPI) ČR přichází s novým pravidelným video podcastem pod názvem „EduRevue: Mezi námi“. Formát podcastu navazuje na stejnojmennou rubriku rozhovorů, která je součástí nového tištěného a webového magazínu EduRevue.