Spustili jsme web s pomocí českým školám a ukrajinským školákům

Národní pedagogický institut České republiky (NPI ČR), příspěvková organizace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, spolu s dalšími partnery připravil webové stránky s metodickou podporou školám. Na webu ukrajina.npi.cz školy naleznou vzdělávací materiály, které jim pomůžou s integrací ukrajinských žáků.

Web přináší informace týkající se integrace cizinců ve školách a materiály k duševnímu zdraví a klimatu školy pro lepší orientaci v naléhavých situacích. Ředitelé a učitelé tak najdou všechny informace k problematice vzdělávání cizinců i k tomu, jak co nejlépe zvládat současnou situaci, přehledně na jednom místě.

„Postupně budeme publikovat další materiály, které budou reagovat na konkrétní problémy a požadavky škol. Připravujeme například živě streamované přednášky odborníků k duševnímu zdraví dětí a pedagogů nebo podcasty s odborníky na inkluzi, stejně jako nabídku pravidelných psychologických konzultací pro pedagogické pracovníky,“ uvedl Ivo Jupa, ředitel NPI ČR.

Web NPI ČR se věnuje metodické podpoře škol, kompletní informace MŠMT jsou k dispozici na webu edu.cz/ukrajina.

Lucie Šplíchalová
lucie.splichalova@npi.cz