Tisková zpráva Mensa ČR: Jaká je budoucnost českého vzdělávání? Odpoví chystaná březnová konference

Předposlední březnový víkend připravují organizace Mensa Česko, Svět vzdělání a Národní pedagogický institut České republiky (NPI ČR) konferenci pro učitele s názvem „Vzdělání pro budoucnost“. Akce je určená pedagogům všech stupňů škol, představitelům měst a krajů, ministerstva školství a školní inspekce, odborné veřejnosti i rodičům, kteří mají zájem o nejnovější trendy a inovace ve vzdělávání a zaměří se na tři klíčové pilíře – rozvoj nadání, efektivní a moderní didaktiku a digitální vzdělávání.

Konference nabídne bohatý program plný přednášek a workshopů v několika paralelních sekcích. Každý účastník tak dostane možnost poskládat si svůj program na míru přesně podle toho, co ve své praxi potřebuje.

„Jak pomocí jednoduchých fyzikálních pokusů zachránit princeznu v pohádce Dlouhý, Široký a Bystrozraký? Je možné odhalit a rozvíjet potenciál žáků při běžné výuce? A jak to udělat? Kde všude může učitelům pomoci umělá inteligence? To jsou příklady některých z přednášek a workshopů, které na konferenci chystáme“ přiblížil ředitel konference Tomáš Blumenstein.

Mezi přednášejícími jsou jak odborníci v dané problematice, zkušení lektoři workshopů, tak i někteří aktivní učitelé a studenti, kteří budou sdílet své zkušenosti přímo z praxe.

Konference, která letos poprvé proběhne v prostorách Fakulty architektury ČVUT v Praze, nabídne prostor pro vzájemnou výměnu zkušeností a načerpání nových pedagogických sil.

Více informací i registrační formulář naleznete zde: Konference Vzdělání pro budoucnost 2024 - Registrace na konferenci (mensa.cz).

Jana Elbelová, propagace konference, jana.elbelova@mensa.cz

Tomáš Blumenstein, ředitel konference, +420 603 726 030