Naše další témata

Zde naleznete další témata, kterými se NPI ČR zabývá a mohou vás zajímat

Na koho se obrátit

Lucie Šplíchalová
kontakt pro média - pro další dotazy či zprostředkování rozhovorů
lucie.splichalova@npi.cz

Tiskové materiály

Centrum Euroguidance vyhlásilo vítěze národní ceny kariérového poradenství

30. listopadu 2022 se v Praze v prostorách České zemědělské univerzity uskutečnila evropská konference ke kariérovému poradenství s názvem Meeting the future today: Capacity building for the European guidance community a také vyhlášení každoroční Národní ceny kariérového poradenství.

Mezinárodní konference „Patříme k sobě? Region jako „education“village“

Odborná konference s odborníky ze zemí EU se zaměří na partnerství škol a firem ve středním odborném vzdělávání. Představí příklady dobré praxe, kde již dobrá spolupráce funguje. V programu vystoupí také Prof. JUDr. Vladimír Balaš, CSc., ministr školství, mládeže a tělovýchovy. Program pořádají ve spolupráci Národní pedagogický institut ČR, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, VIM, Meeting Brno, Jihomoravský kraj.

Podpora vedení škol je velké evropské téma

Mezinárodní konference s názvem „Support to Leadership in Education as a Way to School Improvement“ se věnovala tématu podpory vedení a řízení škol, které kontinuálně roste na významu. Konferenci pořádala mezinárodní síť ENIRDELM a Ústav pedagogických věd Filozofické fakulty Masarykovy univerzity ve spolupráci s projektem SYPO Národního pedagogického institutu ČR. Projekt SYPO je spolufinancován EU a MŠMT.

Jubilejní ročník Evropského týdne programování připomíná 10 let zavádění programování do tříd v celé Evropě i mimo ni

Zahájení jubilejního desátého ročníku Evropského týdne programování proběhlo 6. října 2022. Letošní Evropský týden programování (CodeWeek) se bude konat od 8. do 23. října 2022 a nabídne širokou škálu aktivit, jejichž cílem je přenést programování do výuky.

České odborné vzdělávání přehledně

K příležitosti českého předsednictví Rady Evropské unie připravil ReferNet ČR ve spolupráci s Cedefop sadu publikací představující české odborné vzdělávání.

Jak jsme na tom? České domácnosti se zapojí do mezinárodního výzkumu dovedností

V České republice probíhá od 1. září 2022 do 31. července 2023 Mezinárodní výzkum dospělých PIAAC. Cílem prestižního výzkumu je zjistit, jak jsou lidé v jednotlivých zemích připraveni na výzvy současné doby, jako jsou změny na trhu práce či rostoucí využívání digitálních technologií v práci i mimo ni. Výsledky výzkumu ukážou, kde jsou naše silné a slabé stránky v porovnání s jinými zeměmi a v čem je vhodné upravit vzdělávání tak, aby lépe odpovídalo potřebám současné společnosti.